top of page
  • Writer's pictureFossekunst

Initiativtakeren bak Fossekunst

Updated: Oct 5


 


OM INITIATIVTAKER,

OG HVORDAN ALT STARTET 

Først vil jeg starte med å introdusere meg selv; Sandra Hjortland heter jeg. (Noen av dere så meg kanskje nylig i Ringblad ang Fossekunst?) Jeg en 36 år gammel kvinne opprinnelig fra Vestlandet, men de siste 10 årene har jeg bodd i Oslo og Ringerike. Jeg startet med kunst-interesse i veldig ung alder, og har alltid trivs med mange kreative prosjekter i luften. Jeg bemerket meg først i hjemkommunen min med å lage abstrakt mixed-media malerier med mye tekstur og farger, og fikk en del kunstrelaterte småjobber her som gav mersmak. På tvers av dette fikk jeg opplæring innen fotografering av en lokal fotograf, og ble en del av et større modellbyrå i Oslo, som ble mitt levebrød og også grunnen til at jeg flyttet østover. Tidvis har jeg gått på kurs innen tegning og maling, samt minikurs i keramikk, og ble bitt av basillen med å skape skulpturer. I sammenheng med dette startet jeg en egen nettbutikk, som da gav meg mersmak i den digitale verden. Jeg utdannet meg så til grafisk designer, og deretter som digital markedsfører og innen serviceledelse. Etter endt bachelor etablerte jeg mitt eget firma hvor jeg har kombinert foto, design, markedsføring og nettsidebygging m.m., som har vært jobben min de siste årene i Ringerike. På fritiden har jeg hele veien fortsatt å male, tegne, skape, og var så heldig å fikk jobb på Kunstpalett i fjor vår. Her skapte jeg og kunstnerne Agita og Bjørn et samarbeid mellom mitt firma og Kunstpalett-butikken, som har vært min 150% (minst) stilling nå i over ett år. Her har jeg fått mange oppdrag i ulik sjanger, men en gjenganger har vært kunstnere som ønsker å få kunsten sin på nett, eller generelt ønsker hjelp med markedsføring og digitalisering. Da har jeg gjerne kunne tilbudt både fotografering av kunstneren og kunsten, logo, hjemmeside/galleri, og f.eks oppsett av nyhetsbrev. I tillegg har jeg fått møte og prate mye med forskjellige mennesker i butikken, både kunst-interesserte, nybegynnere, studenter og etablerte kunstnere. Ut fra disse utviklet jeg gode relasjoner med kunstnere som Ina Elsrud og Monica Strand, som har vært relevante sparringspartnere i utviklingen av konseptet Fossekunst.

 

HVORFOR FOSSEKUNST? 

Så blir nettstedet Fossekunst til, og som fungerer som en arena for kunstnere, hvor jeg skal være knutepunktet mellom kunstneren og den digitale verden. Jeg vil bistå kunstneren med de behovene hen har for å få formidlet sin kunst på best mulig måte. Det jeg ser og har lært er at de aller fleste klarer jo fint å lage en nettside selv med litt om og men, eller å poste bilder på Instagram etc. Problemet er at de fleste ikke har tid til denne biten, ei heller interesse for det. Er man kunstner og kreativ, vil man (og bør) bruke tiden på å male, tegne, skape. Så kan jeg ta meg av det andre, som er nødvendig. Dessuten kan det å ha en egen nettside, hosting og domene, koste en del i måneden, og markedsføringen gjør seg ikke selv, selv om nettsiden er på plass! Derfor har jeg laget en samleside, Fossekunst, hvor hver kunstner har sitt eget galleri på egen side, men på samme nettsted. Her får hen også sin egen URL, slik at du kan dele link direkte til ditt galleri. Hovedfordelen med denne løsningen er at publikummet vil bli større, og sjansen for å bli oppdaget på nett også øker i takt med at besøkende til siden øker. Det vil alltid være noe som skjer på nettsiden, og mange aktører som er med på å skape en kundegruppe. Samtidig skal det gjøre det enklere for kunst-interesserte å oppdage nye kunstnere, og å kunne se/kjøpe kunst fra lokale kunstnere. Så hensikten her skal være vinn vinn for begge parter!

 

 

Jeg håper dere vil følge med videre på veien vår, og ta del i den for å utvikle det hele sammen med oss! Når alt kommer til alt så skal Fossekunst være et sted for både deg og meg!

76 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page