top of page
  • Writer's pictureFossekunst

Møt Ina Elsrud

Ina Elsrud er en vel etablert kunstner på heltid, lokalisert på den vakre Elsrud gård i Ådalen. Her er hun omgitt av urørt natur, som er hennes største inspirasjonskilde.

– “Jeg håper bildene mine kan gi et øyeblikk av ro og refleksjon for den som tar seg tid til å se”.
Ina har en allsidig bakgrunn, og lang driftstid innen det kreative og kunstneriske. Det hele startet med veving på Husflidskolen.

Senere utviklet Ina sine malerferdigheter og gikk3.-årig utdanning på Nydalen Kunstskole. Etter å ha undervist i veving i flere år, gikk Ina mer og mer over til å uttrykke seg med billedkunst. Det skal dog sies at hennes vevde verk er både kunstneriske og vel utførte arbeid, som også burde kommet mer ut i lyset.

Riktignok er det maling som ble det rette elementet for Ina de siste årene. Med dette utviklet hun sitt eget atelier på gården, og sist men ikke minst et flott galleri i det gamle bryggerhuset. Her stiller Ina ut kunsten sin, og galleriet er åpent i sommerhalvåret. Hun deltar også på utstillinger i området, og har ved flere anledninger bemerket seg.

Ina er en dyp og reflektert dame med bein i nesa, og dette gjenspeiler hennes malerier. -” Jeg er opptatt av å skape stemninger som berører. Jeg ønsker å berøre og bevisstgjøre gjennom følelser som glede, sensitivitet, ro og trygghet. Dette er verdier vi trenger for å møte krig, epidemi, og et tøft samfunn med mange krav til oss. Dette er verdier jeg forsøker å symbolisere visuelt i maleriene mine. Vi bør ha et større fokus på å være livsdyktig, ikke bare fokus på å være arbeidsdyktig”.
75 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page