top of page

Vi skaper et kreativt konsept i Hønefoss!

Updated: Dec 18, 2023

HVEM? Initiativtaker er Sandra Hjortland, som fungerer som den som samler kunstnerne, med de kunst-interesserte, og publikum.

"Jeg henter noen løse tråder her og der, og samler det til en egnet helhet og et tilbud for kunstnermiljøet". Konseptet blir til i samråd med lokale kunstnere, og vi utvikler konseptet sammen mens vi går.


HVA? Dette blir et konsept som skal samle kreative aktører på ett sted, slik at vi sammen kan bygge hverandre opp og nå ut med egen kunst eller håndverk. Her kan kunstnere vise frem kunsten sin, og Fossekunst bistår med bla merkevarebygging og digital markedsføring. Konseptet blir en hybrid mellom galleri, studio, kunstbutikk, m.m. - en kreativ arena for kunstnere og folket.


HVORDAN?

Her er kunstneren selv med å betaler en sum til konseptet for å kunne stille ut og selge egen kunst, men beholder hele fortjenesten av salget selv. Vi bistår kunstneren med å nå ut med sin kunst. Det blir et fellesskap med lokale kunstnere, samt at vi tar inn gjesteutstillere fra landet generelt.


HVOR? Vi pusser opp det gamle blikkenslager-verkstedet som ligger i Stangs gate 1/Holmboes gate. Det gamle mur-bygget ligger vis a vis "Tritonos", for de som er lokalkjent. Dette er altså midt i hjertet av Hønefoss, like ved kjøpesenteret Kuben. Det er parkeringsplass inntil bygget, og gangavstand fra buss-stasjonen.


HVORFOR? Vi fanget opp et generelt behov i byen for et kreativt samlested, samt et ønske fra publikum om å se mer kunstneriske og visuelle opplevelser, og sist men ikke minst et behov blant kunstnere for bistand med formidlingen av kunsten sin.Her vil det skje noen større endringer fremover, og det takket være SPONSORGAVER fra Ringerikskraft AS! Utendørs må størstedelen vente på varmere årstider, men en facelift på fasaden vil komme! Inne blir det en rustikk, industriell stil, med fokus på å gi en helhetlig visuell opplevelse for besøkende. Hold deg oppdatert på hva som skjer, når åpningsdatoen blir, og andre upcoming events, ved å abonnere på nyhetsbrevet vårt!

Følg oss gjerne på Instagram også, for å se vakker kunst og håndverk fra Fosskunstnerne!


Interessert i å være med? Send oss en epost på fossekunst@gmail.com215 views0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page