top of page

TORIL KRISTENSEN

Stiller ut på Galleri Fossekunst i august 2024!

Toril er født og oppvokst i Oslo, men bor nå i Kongsberg, men med sterk tilknytning til Risør. Har stor kjærlighet og tilhørighet til sjøen – sjø og svaberg er som balsam for sjelen!  

 

"Jeg maler fortrinnsvis intuitivt-abstrakt og figurativt-abstrakt med akrylmaling. Jeg maler med det som faller meg inn; alt fra pensler, svamper, papir, malekniver, kredittkort, eller aller helst bare med hendene mine direkte på lerretet. Det er helt fantastisk å male med hendene, det gir en nermere følelse til lerretet og den intuitive reisen som mine arbeider er. Maleriene blir til lag på lag, ofte veldig mange lag, noen malerier har over tyve lag. 

Henter inspirasjon fra sjø og hav, solnedganger, farger og former i naturen, interiør, mennesker, dyr, opplevelser, følelser, sinnstemninger, mat , bøker og magasiner, internett, andre kunstnere, stemninger, reiser, lys.

Min store lidenskap er å male bilder og utrykke meg intuitivt på lerretet. Skapertrangen er stor, og for meg er det viktig at kunsten min er levende! Så jeg fyller på med inspirasjon og teknikker så ofte jeg kan, og utvikler nye maleteknikker og utrykk. Jeg er på kurs jevnlig og utvikler mine teknikker ut i fra det jeg lærer på kursene. Maleriene mine er basert på mine teknikker, sinnsstemninger og følelser. Jeg laget bok om min kunstreise som var ferdig i trykken rett før jul i 2022, den kan bestilles på www.toril-k.com.
 

Jeg maler også på bestilling, oppdragsgiver bestemmer format og farger, jeg setter fargene på lerretet med min sjel og mitt hjerte. Jeg maler til oppdragsgiver blir fornøyd, og det er en fryd.

ENIGMA.png
Bio
bottom of page