top of page

GEIR HANSEN

Fotograf

_8021625 Bølger mot gyllen aften Pris 2500.JPG

Geir Hansen er en fotograf fra Jevnaker.

Geir retter kameraet mot det åpne landskapet eller de små detaljene og i overgangen mot det abstrakte skaper han poesi i bildene sine.

Gjennom kameraet maler Geir fram lys og skygger og formidler glede, melankoli og sine sterke bånd til naturen med sin særegne uttrykksform.

Noen ganger ser han ikke helt hva bildet kan bli til før han kommer hjem og behandler bildene i det digitale mørkerommet. Da fremkalles former, linjer og strukturer som danner små historier om opplevelsen som han hadde da bildet ble tatt. For Geir er fotografering en reise i tid, i sakte tid, hvor det essensielle er å gå på oppdagelsesferd, steg for steg, i detaljene i kortreist foto, helst i sitt eget lokalmiljø. Geir kan gjerne ta bilder av det vide landskapet, men opplever fort at han skifter fokus til detaljer og helst abstrakt fotokunst. Bildene blir da unike og personlige, som ingen andre har maken til.

 

Geir har hatt tre separatutstillinger på Det Øde Galleri og Skaperi og har også hatt lokale utsmykningsoppdrag, han disponerer også et lite portrettfotostudio. 

Bildene hans er til salgs i små nummererte serier og han printer bildene sine selv på syrefritt kunstpapir, såkalt Giclee print i størrelse A3+, som tilsvarer en størrelse på 48,3x32,9 cm

750_0716-Edit.JPG
Anker 1
bottom of page